Екологічна трансформація сільськогосподарської продукції в контексті соціальної економіки

Програма прагне зміцнити потенціал малих та середніх підприємств для переходу на екологічно стійкі методи виробництва, сприяючи таким чином економічній стійкості та зменшенню впливу на довкілля. Програма триває від 2023 року по 2025 рік.
Основними завданнями програми є:
- Підтримка МСП у переході до стійких виробничих методів.
- Впровадження інноваційних технологій у сільському господарстві та харчовій промисловості.
- Розвиток спроможностей та конкурентоспроможності МСП через навчання та передачу знань у сфері сталого розвитку.
- Сприяння транснаціональному співробітництву та обміну кращими практиками у сфері сталого розвитку.
Серед ключових напрямків діяльності:
1. Тренінгова програма для розвитку потенціалу:
- Навчання з організаційного менеджменту, бізнес-моделювання, адміністрування, фінансового менеджменту, управління персоналом спеціалізовано для агропродовольчих підприємств.
- Модулі, які охоплюють екологічно чисті практики і методи у сільськогосподарському виробництві.
2. Менторська програма і коучинг:
- Індивідуальне менторство та консультації для МСП, спрямовані на підтримку зеленого переходу, залучення внутрішніх і зовнішніх експертів.
3. Консультативна група для зеленого агропродовольчого виробництва:
- Спеціалізовані консультаційні послуги для підтримки МСП у реалізації зелених ініціатив та проєктів.
4. Програма фінансування зеленого агропродовольчого виробництва:
- Надання різноманітної фінансової підтримки, включно з грантами, навчанням, менторством та бізнес-розвитковими послугами.